Delikatnie kruche , maślane z delikatnym smakiem pomarańczy . Smakują wybornie polane gorzką czekoladą , która podkreśla cytrusowy smak.
250 g miękkiego masła
pół szklanki cukru pudru
2 lyżki mąki ziemniaczanej
2 szklanki mąki pszennej
pół łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki skórki otartej z pomarańczy
60 ml soku z pomarańczy
sok z połowy cytryny.
Gorzka czekolada do udekorowania ciastek.
pół szklanki cukru pudru
2 lyżki mąki ziemniaczanej
2 szklanki mąki pszennej
pół łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki skórki otartej z pomarańczy
60 ml soku z pomarańczy
sok z połowy cytryny.
Gorzka czekolada do udekorowania ciastek.
Miękkie masło zmiksować z cukrem , dodać pozostałe składniki i połączyć w jednolita masę.
Ciasto mocno schłodzić ( ok 2 godziny w lodówce , lub godzinę w zamrażarce)
Po tym czasie wałkować ciasto na ok pół cm grubości wykrawać ciastka w dowolnych kształtach.
Piec w 175s , ok 12-15 min.
Schłodzone udekorować.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję drogi Gościu za odwiedziny na moim blogu . Będzie mi bardzo miło gdy zostawisz tu kilka słów ;)