Jako ,że z piwnicznych zapasów mojej mamy dostało mi się troszkę dyni , dlatego też oprócz
smakowitej zupy dyniowej ( pamiętanej jeszcze z dzieciństwa) powstała również ta babka.
Składniki:
2 szklanki mąki
1 szklanka cukru
4 jajka
3/4 szklanki oleju
1/4 szklanki mleka
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżeczka sody
3 łyżeczki mielonego imbiru
pół łyżeczki mielonego kardamonu
ok pół szklanki zmielonych orzechów włoskich.
2 szklanki startej na średnich oczkach dyni.
Wykonanie :
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać.
Piec ok 1 godziny w 180'C
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję drogi Gościu za odwiedziny na moim blogu . Będzie mi bardzo miło gdy zostawisz tu kilka słów ;)