tag:blogger.com,1999:blog-5599300204928763233.post8652112827594514926..comments2024-01-10T13:10:08.905-08:00Comments on Malinowa-Kawiarenka: Zielono mi czyli ciasto "Leśny mech"MaLINAhttp://www.blogger.com/profile/08974531498182006394noreply@blogger.comBlogger19125tag:blogger.com,1999:blog-5599300204928763233.post-71777303748190889552016-12-11T23:58:53.232-08:002016-12-11T23:58:53.232-08:00Witam,
czy robiła Pani może kiedyś na dużej blasz...Witam, <br />czy robiła Pani może kiedyś na dużej blaszce?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5599300204928763233.post-69537121665631928872016-11-13T23:37:19.307-08:002016-11-13T23:37:19.307-08:00Witam . Szpinak kupowałam w biedronce , rozdrobnio...Witam . Szpinak kupowałam w biedronce , rozdrobniony , nie w liściach . Nalezy go dobrze odsączyć i można jeszcze dodatkowo zblendować (ale nie koniecznie ) Cukier puder wsypac do smietany i ubic na sztywno , po dodaniu serka można jeszcze chwilkę zmiksowac i po dodaniu galaretki również .Pozdrawiam ;)MaLINAhttps://www.blogger.com/profile/08974531498182006394noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5599300204928763233.post-84902566141392669922016-11-13T11:21:37.742-08:002016-11-13T11:21:37.742-08:00Witam! Jakiej marki szpinaku Pani używała? A czy ...Witam! Jakiej marki szpinaku Pani używała? A czy podczas miksowania śmietany ona się nie zważy? Miksowac ja na niskich obrotach i stopniowo dodawać cukier puder tak? A serek hom. Dodać i miksowac czy juz wymieszać lyza? Bardzo proszę o podpowiedź; )Justahttps://www.blogger.com/profile/04698647341347867328noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5599300204928763233.post-48836421487949099852016-11-13T11:18:55.780-08:002016-11-13T11:18:55.780-08:00Witam! Jakiej marki szpinaku Pani używała? A czy ...Witam! Jakiej marki szpinaku Pani używała? A czy podczas miksowania śmietany ona się nie zważy? Miksowac ja na niskich obrotach i stopniowo dodawać cukier puder tak? A serek hom. Dodać i miksowac czy juz wymieszać lyza? Bardzo proszę o podpowiedź; )Justahttps://www.blogger.com/profile/04698647341347867328noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5599300204928763233.post-26858945653945208732016-08-18T10:35:52.244-07:002016-08-18T10:35:52.244-07:00Jak najbardziej :) Będzie idealny :) Pozdrawiam .Jak najbardziej :) Będzie idealny :) Pozdrawiam .MaLINAhttps://www.blogger.com/profile/08974531498182006394noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5599300204928763233.post-78330171251573056302016-08-18T05:44:47.225-07:002016-08-18T05:44:47.225-07:00Witam. Czy mogę dodać zamiast sera białego serek h...Witam. Czy mogę dodać zamiast sera białego serek homogenizowany waniliowy?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05332835937413786823noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5599300204928763233.post-36565774790529226092016-03-24T03:30:06.868-07:002016-03-24T03:30:06.868-07:00Powiem szczerze ,że ze świeżego nie robiłam , ale ...Powiem szczerze ,że ze świeżego nie robiłam , ale myslę ,że również się nadaje . Trzeba go tylko dobrze odsączyć z soku ,żeby nie rozrzedził ciasta.MaLINAhttps://www.blogger.com/profile/08974531498182006394noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5599300204928763233.post-76915342205414574592016-03-22T12:48:18.011-07:002016-03-22T12:48:18.011-07:00Czy musi być szpinak mrożony? Nie może byś świeży ...Czy musi być szpinak mrożony? Nie może byś świeży rozdrobniony?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16551664436286949349noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5599300204928763233.post-30861675242186769992016-03-02T00:04:00.427-08:002016-03-02T00:04:00.427-08:00Nie , nie ma takiej potrzeby , wystarczy całe jaj...Nie , nie ma takiej potrzeby , wystarczy całe jajka ubijać z cukrem ,aż masa jajeczna będzie gęsta , puszysta i wyraźnie zjaśnieje . :) Pozdrawiam :)MaLINAhttps://www.blogger.com/profile/08974531498182006394noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5599300204928763233.post-11845471711490376212016-03-01T14:31:33.430-08:002016-03-01T14:31:33.430-08:00Czy w trakcie wyrabiania ciasta, powinnam najpierw...Czy w trakcie wyrabiania ciasta, powinnam najpierw ubić białka z cukrem, a następnie dodać żółtka? ela17https://www.blogger.com/profile/13556180605508352798noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5599300204928763233.post-16178115042293632412016-03-01T14:31:03.542-08:002016-03-01T14:31:03.542-08:00Czy w trakcie wyrabiania ciasta, powinnam najpierw...Czy w trakcie wyrabiania ciasta, powinnam najpierw ubić białka z cukrem, a następnie dodać żółtka? ela17https://www.blogger.com/profile/13556180605508352798noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5599300204928763233.post-56032459211710444692016-02-21T22:57:37.132-08:002016-02-21T22:57:37.132-08:00Witam, a jakiej marki używała Pani ten szpinak?Witam, a jakiej marki używała Pani ten szpinak?Marta Stellahttps://www.blogger.com/profile/08505292436235371841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5599300204928763233.post-51579313200697514592015-11-05T08:14:00.558-08:002015-11-05T08:14:00.558-08:00Delikatnie zabarwia (naprawdę delikatnie :) ) ,...Delikatnie zabarwia (naprawdę delikatnie :) ) , ale kolor nadal pozostaje bardzo jasny i ładnie kontrastuje z zielonym ciastem :)MaLINAhttps://www.blogger.com/profile/08974531498182006394noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5599300204928763233.post-81781262929075946632015-11-05T02:52:56.764-08:002015-11-05T02:52:56.764-08:00Mam pytanie: czy ta galaretka nie zmieni koloru kr...Mam pytanie: czy ta galaretka nie zmieni koloru kremu na ziolony?Marshahttps://www.blogger.com/profile/08358065851417342536noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5599300204928763233.post-64704086078412303582015-03-09T08:05:37.136-07:002015-03-09T08:05:37.136-07:00 U mnie był kolor i ciasto super rosło a na koniec... U mnie był kolor i ciasto super rosło a na koniec niestety zakalec... nie wiem co poszło nie tak ale robiłam wszystko wg przepisu.<br />Dobrze że chociaż krem super...Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/18121957257964047958noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5599300204928763233.post-7770617721747207822015-02-28T00:11:02.693-08:002015-02-28T00:11:02.693-08:00hmmmm być może to zależy od szpinaku .... być moż...hmmmm być może to zależy od szpinaku .... być może nie był dobrze rozdrobniony . Piekłam 2 razy i kolor sie powtórzył .... nie mam pojęcia co u Pani zawiodło .MaLINAhttps://www.blogger.com/profile/08974531498182006394noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5599300204928763233.post-42544936433208126522015-02-27T14:42:29.406-08:002015-02-27T14:42:29.406-08:00nie wyszlo takie zielone :-( dlaczemu??? :'(nie wyszlo takie zielone :-( dlaczemu??? :'(Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02829892617605838559noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5599300204928763233.post-39134703524493730762015-02-23T00:28:28.527-08:002015-02-23T00:28:28.527-08:00Piekłam w tortownicy 26 cm . Pozdrawiam :)Piekłam w tortownicy 26 cm . Pozdrawiam :)MaLINAhttps://www.blogger.com/profile/08974531498182006394noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5599300204928763233.post-67656501627718495912015-02-22T13:22:52.548-08:002015-02-22T13:22:52.548-08:00Witam :) jaka blaszka była do tego użyta? :)Witam :) jaka blaszka była do tego użyta? :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12982002887083362025noreply@blogger.com